top of page
  • Nanna Philbert

Tapas for dummies

Opdateret: 2. mar. 2020


I dag lavede min veninde Josefine og jeg tapas, og jeg tænkte, det var oplagt at lave en lille tapas guide. Tapas er en betegnelse for små appetitvækkende retter, som har sin oprindelse i det spanske køkken. Det vi har lavet er af samme årsag spansk inspireret med fokus på, at det skal være simpelt og lækkert. På billedet ses følgende delikatesser:

Asparges i seranoskinke med sort balsamico

Til denne ret skal man bruge et lille bundt grønne asparges og en pakke serano skinke. Aspargesne snittes i enden og koges i 3-4 minutter, indtil de er færdige men stadigvæk har lidt bid. Når de er kølet lidt ned, rulles 4-5 stk. ad gangen ind i et stykke serano skinke, hvorefter man kan hælde balsamico på efter temperament.

2 slags små hapsere

Reje og chorizo: Til denne ret skal man bruge en pakke tyndtskåret chorizo pølse og nogle rejer. Tigerrejer ville nok være mere ideelle end almindelige rejer. Brun evt. rejerne på en pande og sæt efterfølgende på en spisepind med et stykke chorizo.

Tomat/mozerella/basilikum: Til denne ret skal man bruge en pakke meget små tomater, en halv klump mozerella samt frisk basilikum. Tomaterne skæres i halve og mozerallaen i små tern, hvorefter det hele samles på en spisepind med mozerallaen mellem de to halve skiver tomat.

Mini zucchini tortillas (spansk æggekage)

Til ca. 11-12 små mini tortillas skal man bruge en halv zucchini/squash, to æg og 50 gram fintrevet ost f.eks. parmesan. Zucchinien skæres i små tern, og det hele blandes i en skål. Tilsæt desuden lidt salt og peber.

'Dejen' fordeles i en muffin bageform til 11-12 stk, som skal have 15-20 minutter i ovnen på 180 grader. De er færdige, når de er gyldne i toppen, og de føles faste.

Chorizo nachos med guacamole

Disse nachos var overraskende gode, skal lige nævnes til at starte med. De laves ved at blande almindelige tortilla chips med revet eller frisk mozerella i lag sammen med skiveskåren chorizo. Jalapeños kan tilføjes efter behag.

Den størrelse portion guacamole, som er på billedet, laves ved at stavblende tre avocadoer med en spiseske creme fraiche eller lignende samt et fed hvidløg. Desuden smages den til med salt og peber.

Ostepandekager med grov salsa

Til portionen på billedet skal man bruge 4 fuldkornstortillas og ca. 100 g. revet ost f.eks. mozerella eller parmesan. To pandekager lægges på en bageplade, og osten fordeles ligeligt ud på pandekagerne, hvorefter de sidste to pandekager lægges ovenpå som låg. Pandekagerne skal have ca. 5 minutter i ovnen ved 180 grader, eller bare indtil de er gyldne i kanterne og osten er smeltet.

Til en portion salsa, som den på billedet, skal man bruge to mellemstore tomater, et halvt rødløg, to små eller et stor fed hvidløg, to forårsløg, en lille dåse tomatpure samt et par skiver syltede jalapeños (eller frisk stærkere chili, hvis man er hardcore).

Tomater, forårsløg, rødløg, hvidløg og jalapeños hakkes fint/skæres i små tegn og blandes i en skål sammen med den lille dåse tomatpure. Smag til med salt og peber - og voila.

Denne mængde mad skulle gerne mætte mindst 3 personer. Vi var kun to om det hele og der var en masse tilbage. Jeg håber, at dette indlæg gav dig lyst til at prøve kræfter af med disse enkle og lækre retter.


81 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page