top of page
  • Nanna Philbert

Raw dadeldrøm

Opdateret: 28. nov. 2020


I min optik er der vigtigste ved en dessert, at den smager igennem og virkelig er en belønning til smagsløgene. Dette er nemmest at opnå ved hjælp af fedt og sukker, men det er bestemt ikke en nødvendighed. Her er opskriften på en yderst smagfuld og intens dessert, som leverer en smagsoplevelse af dimensioner - og så skal den ikke engang bages!

Til 6 bars eller 9 små stykker skal man bruge:

- 300 g. medjool dadler

- 3 spsk. kakao

- 2 spsk. vand

- 80 g. grofthakkede peanuts

- 50 g. mørk chokolade evt. vegansk

- Et lille drys salt (hvis ikke dine peanuts er saltede)

Start med at fjerne stenene fra alle dadlerne. Læg dem herefter i en skål og tilsæt 1 spsk. vand. Mos det godt sammen med en gaffel.

Tag ca. 1/3 af dadelmassen fra.

Tilsæt yderligere 1 spsk. vand samt 3 spsk. kakao til dadelmassen i den store skål. Bland det godt sammen og fordel kakaomassen i en form med bagepapir. Fordel også den tilsidesatte dadelmasse ovenpå som et nyt lag.

Hak peanuts groft og fordel dem oven på.

Smelt chokoladen og fordel den ligeledes over peanutlaget. Drys desuden et let lag salt, hvis ikke dine peanuts var saltede.

Lad nu det hele størkne et par timer på køl. Herefter det er klar til at blive skåret i mindre stykker. Dette gøres nemmest ved at tage papiret med massen ud af formen, vende det på hovedet og forsigtigt trække bagepapiret af.

Herefter kan man skære det i den form man ønsker og så er desserten ellers spiseklar!

Desserten kan holde sig en uges tid, hvis den opbevares på køl. God appetit!


245 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Pandekager

bottom of page