top of page
  • Forfatters billedeNanna Philbert

Sunde morgenvafler med kakao og banan

Nogen gange må det gerne være ekstra lækkert om morgenen og det kan man sagtens uden at gå på kompromis med kalorieregnskabet. Her er min opskrift på sunde og saftige bananvafler med et lækkert strejf af kakao, perfekt både for sig eller som en del af et brunchbord eller måske endda som dessert!

Til ca. 6 vafler skal du bruge:

- 1 moden banan

- 4 æg

- 1,5 dl mælk el. havredrik

- 1 dl havregryn

- 1 spsk. rent kakaopulver

- 1 tsk. vaniljesukker

- 0,5 tsk. bagepulver

- Et nip salt

- Evt. en spsk. honning for ekstra sødme


Bland alle ingredienserne sammen i en skål og blend det godt sammen med en stavblender til dejen er helt lind.


Sørg for at vaffeljernet er varmet op på forhånd til mellemvarm indstilling svarende til ca. 2/3 af hvor varmt det kan blive. Bag nu vaflerne med godt med smør - hellere hæld for lidt dej i end for meget så dejen ikke hæver op over kanterne og flyder ud over det hele (en lektie jeg selv har måtte lære på den hårde måde af mange gange efterhånden).

Læg vaflerne på en tallerken med en anden tallerken som låg i takt med at de bliver bagt - så holder de sig dejlig lune.

Servér straks og med lige det topping du kunne tænke dig! Man kan gå alt fra en sund banan, kakaonips og peanutbutter til en mere syndig sirup og smør eller hakket chokolade. De saftige vafler med sødmen fra banan og en bitter og dyb snert af kakao smager godt med det meste.

God appetit!

234 visninger1 kommentar

Seneste blogindlæg

Se alle

Pandekager

bottom of page